A Komárom-Európa Futó Egyesület 20. születésnapja alkalmából lelkes kis csapatunk meglátogatta Komárom testvérvárosát a lengyelországi Sosnowiecet. Csapatunkat dr. Molnár Attila Komárom Város polgármestere indította útjára a Szabadság térről, ahonnan a Petőfi Sándor Általános Iskola diákjai kíséretében tették meg a futóink és kerékpárosaink az első métereket. A több mint 360 kilométeres utat Szőnyi Ferenc egyéniben tette meg, végig futotta a teljes távot. Váltóban futott vele Dobi Zsigmond, Bögi Sándor, Mészáros Sándor. Kerékpárral az utat Baladincz Jenő, Takács Ferenc, Szántó László és Recsák Tibor tette meg. Technika személyzetként Bihari Balázs masszőr, Töltési László, Szabó Attila, Czidlina Balázs és Horváth György vette ki a részét az út sikeres lebonyolításából.

Az út remek hangulatban telt, a teljes távot három szakaszra bontottuk Privigyén, majd Cadcán iktattunk be pihenőhelyeket. Az időjárás kegyes volt velünk, a sportoláshoz tökéletes napos, de nem úl meleg időben zavartalanul tudtunk haladni. A földrajzi adottságok már próbára tették a teljesítőink állóképességét, komoly hegyeket kellett kerékpárral és futva is legyőzniük. A kerékpárosok nagyjából Ferivel haladtak, így 52 óra alatt érkeztünk el a célunkhoz.

Sosnowiecbe érve a helyi Harpagan futóklubb tagjaival közös edzésen vettünk részt, a megismerkedést követően meghívtuk őket a 2017. évi Komárom-Komárnó futóversenyre, ők pedig az egyesületünk tagjait a saját 10 kilométeres versenyükre várják a jövő év márciusában. A találkozóról beszámolt a helyi újság is (KATT IDE)

Az utunk sikeréhez nagyban hozzájárult, hogy az egyéni felkészültség mellett szellemes, jó hangulatú csapat állt össze, haladásunkról az alábbi linkre kattintva kaphattok egy kis ízelítőt néhágy kép formájában. (KÉPEK)

Ezúton is köszönjünk Komárom Város vezetésének és az Ireks Stamagnak a támogatását!