A Monostori erődben 2017.05.25-én reggel 9.00 órai kezdettel a  KEFE futóversenyt szervezett a városi középiskolásoknak.
  Iskolánként 6 fő ( három leány, három fiú )  versenyezett egymással és a KEFE bajnokaival egy órás futásban.
  A verseny neve: "Bajnokok reggelire!" jelzi, hogy korán reggeli időben történt a futás és áttételesen, hogy lehetőség van legyőzni – megenni reggelire – akár egy körön, akár az egy óra alatt a KEFE     bajnokait. Egy többszörös ironman bajnokot  tízszeres-ironman világbajnokot, egy (valamikori ) Komárom-Komárno győztest , több korosztályos országos triatlon, vagy ironman bajnokot. A 800 m-es   pályán három középiskola , a Széchenyi, a Kempelen és a Kulcsár szakképző iskolák csapatai versenyeztek egymással és a KEFE csapatával.

A feltámadó  szél ellenére remek volt a hangulat. Akik voltak élvezték, érezhető volt a versenyszellem. Az iskoláknak egy-egy sport szer (ajándék labda), a versenyzőknek póló, a futás nevével,az első iskolai csapatnak vándorserleg volt a jutalom , természetesen a teljesítettük jó érzésén túl

Egy óra alatt a leghosszabb távot a Széchenyi teljesítette el 16km/óra távval  ezzel nyerte a versenyt és a Vándorkupát. Második a Kulcsár, melynek csapata 15,5 km/óra-t teljesített. harmadik a KEFE „bajnokai” lettek 14,8 km-el és a Kempelen csapata 14,5 km-t távot gyűrt le. 

Tervünk, amit a versenyző iskolák képviselői és a futók is támogattak, hogy rendszeressé tesszük ezt a megmérettetést várva a város többi iskoláját és nyitva  az északi városrész iskoláinak csapata előtt.

Rövid videó az eseményről