December elsején 18.00 kor Az Aranytál étteremben Szőnyi Racemachine Ferenc tartott élménybeszámolót a legutolsó versenyéről és az év történéseiről. 

A KEFE kiemelkedő versenyzője a múlt héten nyert New Orleansban egy tízszeres ironman (Deca Ironman -38km úszás, 1800km kerékpározás és 422km futás) ) versenyt 222 óra 22 perces idővel. Az élménybeszámolót kis késéssel tudtuk elkezdeni mert szükség volt kiegészíteni a terem székkészletét mert több mint 100 látogató volt kíváncsi Ferencre. Egy gyors felmérés alapján kiderült hogy a jelenlevők több mint fele nem Komáromból érkezett (Enyingről, Budapestről is volt hallgató). Az eseményen jelen volt a TV 2 csatorna stábja is. A klubelnök gyors üdvözlő és megnyitó szavai után Szőnyi Ferenc érdekes élménybeszámolója következett a 38 km úszásról az uszodában 50 m-es medencében a 890km kerékpározásról és a 422 km futásról amit  New Orleans központi parkjában 1,07 mérföldes pályán kellett teljesíteni.

Elmondta hogy küzdött meg a nem éppen mediterrán meleggel érkező záporral , a 3-5°C hideggel metsző széllel és a több mint 6 defekttel Segítője és több fekete kukászsák segítségével. Hogy győzte le önmagát, mikor érezte, hogy már övé a győzelem, milyen boldogan vitte az utolsó körön a magyar zászlót – szokás szerint – szembe a többi futóval.

A hallgatóság végül néhány kérdés után autógrammokat és közös szelfiket kért a bajnoktól. Igazán felemelő és izgalmas két órát töltött el a közönség , meghallgatva a verseny az év eseményeit és a jövő terveit Szőnyi Ferenctől aki ebben az évben az ötszörös és tízszeres ironman világkupa győzelmeivel a Korosztályos Ironman világbajnokság ezüst érmét is megszerezte.