2019. harmadik kerékpár túra, április 3.

A “Vitézség kerékpárútja”-nak átadás előtti bejárása.
2019. április 18-án 10 órától kerül sor a –  “Vitézség Kerékpárútja” Komárom és környéke az 1948/49-es szabadságharcban – kerékpáros útvonal átadására. A kerékpárúton több nevezetes helyen ismertető tábla van elhelyezve  az adott helyszínhez kötődő események, érdekes dolgok leírásával. Az első és az utolsó tábla képe mellékelve. Az átadás előtt az útvonalat a KEFE bicósai járták be Mikolasek Sándor barátunk vezetésével és szakértő kalauzolásával.

Sanyi volt a vitézség útjának eszmei szerzője és nagy energiát ölt bele az anyagi háttér megteremtésébe és a valós, történelem hű leírásokat tartalmazó táblák szerkesztésébe. A túra délután háromkor indult a Méntelepnél levő első táblától és este nyolc órakor végződött az Igmándi erődnél levő 20 számú táblánál. A bejárás ,és a “Vitézség útja”, útvonala a mellékelt térképen látható, a Komárom – Szőny – Mocsa – Csém – Nagyherkály – Ács – Koppánymonostor – Komárom  vonalon történt.

A közel 50 km-es 16 magyarországi megállóval rendelkező túra Mocsa községben levő állomásánál láthatók a túra résztvevői. Jelenleg a 4 Észak-Komáromi megállót nem jártuk végig. Nagy élmény volt a változatos talajon – aszfalt, makadám, földút, kavicsbányai rettenetes, Nagyherkályi és Lovadi-réti marasztaló homok – történő sok-sok a szabadságharc császári-honvéd harcaihoz kapcsolható ismeret megszerzése és a közös biciklizés.

Mindenkinek ajánlom, hogy próbálja ki, szánjon rá időt mert a teljes túra akár 6-7 órát is tarthat de messze megéri! Akinek ideje engedi, az vegyen részt a csütörtök délelőtti átadáson.