Március utolsó hétvégéjén a Komárom-Európa Futó Egyesület tagjainak küldöttsége Komárom Város lengyelországi testvérvárosába  Sosnowiecbe látogatott. A helyi Harpagan nevű futó egyesület meghívásának apropója városuk egyik legnagyobb sporteseménye a a 10 kilométeres távú 6. Harpaganska Dycha utcai futóverseny volt.

A komáromi csapatot fogadta és egy hivatalos vacsora keretében köszöntötte Sosnowiec polgármestere Arkadiusz Chęciński és a városi tanács elnöke Matheusz Bochenek. Örömét fejezte ki a testvérvárosi kapcsolatok szorosabbá válása okán.

A 45. Komárno-Komárom Nemzetközi Utcai Futóversenyre a testvérvárosi futók idén is meghívást kaptak, amit örömmel fogadtak és ahogy az előző években úgy idén is ígéretet tettek hogy ellátogatnak április 27-28-án Komáromba.

A versenyen induló mind a 8 komáromi induló sikeresen és szép eredményekkel ért célba.

Horváth György, Bottlik Dorina, Bottlik Bálint, Dobi Zsigmond, Farkas Péter, László Gábor, Recsák Tibor, Dombi Tamás (leggyorsabb volt tőlünk 39 perc 47 másodperc), Szalai Norbert  

A Komárom-Európa Futó Egyesület 1996-ban alakult, egyik fő célja Komárom testvérvárosi kapcsolatainak erősítése a futás által.