Az idei évben 13. alkalommal megrendezett Ultrabalaton 221 kilométeres távjának rajtjához rekordszámú induló sorakozott fel. Több mint 300 egyéni induló és 1100 váltócsapat nevezett a rangos megmérettetésre. 

A kezdeti évekhez képest az UB hatalmas futófesztivállá nőtte ki magát, egy hétvége alatt több mint 13000 embert mozgatva meg. A rajt helye a balatonfüredi Annagora előtti hatalmas parkoló volt, ahonnan az egyéni teljesítők szombat reggel 7 órakor indultak, a csapatok pedig a nap folyamán folyamatosan időpontokra beosztva kezdhették meg a futást. Füredtől az északi parton Keszthely felé indulva kezdték megkerülni a Balatont. A rajt napjára nem várt jó idő fogadta a futókat, napközben  ez végig kitartott. Éjfél körül viszont elkezdtek cikázni a villámok, majd hamarosan leszakadt az ég, így akiket ez elért reggel 7-ig szakadó esőben rótták a kilométereket.

A KEFE tagjai közül 2019-ben négy egyéni induló, és 3 csapat állt a rajthoz, végül a célba 3-3 egyéni és váltó ért be. A versenyzőket remek szervezés, hangulatos és változatos váltó és frissítőpontok fogadták.


Lévay Szilvia

Szilvi a női egyéni indulók alig több mint 40 fős mezőnyét színesítette, az Ultrabalatonon első alkalommal állt rajthoz. Kísérője a párja Drevenka Zsolt volt, mindent az ő kerékpárjára pakoltak, ugyanis autós kísérőjük nem volt.

A déli parton a viharos időjárásba ahogy a két másik teljesítőnk, ők is beleszaladtak sajnos, de ahogy az eredmény is mutatja, közösen nagyon jó le tudják győzni az eléjük gördülő akadályokat.

Egyesületünk első UB teljesítő hölgy tagjának a legnagyobb tavunkat végül 31 óra 31 perc és 38 másodperc alatt sikerült körbefutnia!

Gratulálunk Szilvi! 🙂

Szilvi Facebook beszámolójához kattints ide! 🙂


Gáspár András Zoltán

Zoli is első alkalommal vágott neki a 221 kilométer teljesítésének. Ő is kerékpáros kísérővel Kováts Attilával indult, de mellette gépkocsival kísérte a párja Szendrei Joli és Czidlina Balázs is. Elmondása szerint nagyon jó csapatot alkottak együtt, láthatóan jó hangulatban koptatták az aszfaltot.

A hideg, esős éjszaka az ő útját is nehezítette, de végül 30 óra 36 perc 56 másodperc alatt célba ért ő is.


Dombay Gábor

Gábor már rutinos versenyzőként, nem első alkalommal vállalkozott a Balaton körbefutására.

Munkahelyének a tatabányai Bridgestone gyárnak a népes csapata is a helyszínen szurkolt neki, autóval kísérte Varsányi Éva és Bihari Balázs, kerékpárral Horváth György. Egy kisebb szerencsétlen balesettől eltekintve fegyelmezetten az előzetes tervei szerint tudott futni. Nem sajnálta a versenyidőt az 50 kilométerenkénti gyors masszírozásra, és a frísíőpontokon pár falat elfogyasztása közben a beszélgetésre az ismerősökkel sem. Az éjszakai viharba ahogy a többiek, úgy ő is belefutott.

Gábor végül 31 óra 06 perc 47 másodperc alatt ért célba.


Mészáros Sándor

Sanyi 2016-ban már egyszer megpróbálta, idén így már másodszor rugaszkodott neki hogy körbefussa a 32 óra szintidő alatt a Balatont. Kísérője kerékpárral Tóbi Attila, autóval pedig a Gábort is segítő Balázs és Éva páros volt. Remek kezdést követően a nagy melegnek, majd a hirtelen rosszra fordult időjárásnak köszönhetően a haladása lelassult,vészesen közel került a szintidő lejártához. Először a kerékpáros kísérője adta fel, majd ezt követően Sanyi is feladta a versenyt. Az így elért 138,6 kilométer is megsüvegelendő teljesítmény. 


A csapatok

Amint megkaptam a csapatok beszámoját, frissítem a bejegyzést.


Kefe-Kultsár váltócsapat

A Szabó Attila által vezetett Kefe-Kultsár váltócsapat a több mint 1100 induló csapat között az abszolút 339. helyen, kategóriájában pedig a 16. helyen végzett. A tavat körbefutniuk nagyon szép idővel 20 óra 37 perc alatt sikerült.

A csapat tagjai: Velencei Rebeka, Velencei Renáta, Závogyán Csilla, Pirik Mihály, Varga Benjamin, Prógli Martin, Szabó Attila